Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik heb een oefening waaruit ik niet uit kom

Dit is de formule:

1/3 + x = -1/4 · 12/5

aurang
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 15 juni 2013

Antwoord

Reken eerst uit wat er rechts staat. Vind jij ook -3/5 ?
Dan is de vraag teruggebracht tot 1/3 + x = -3/5
Trek nu links en rechts 1/3 eraf. Je krijgt dan x = -3/5 - 1/3 en dat reken je zelf nog wel even uit.

Je ziet dat stap voor stap de x is vrijgemaakt. Vaak houdt men de x links en alle getallen rechts, maar dat is niet meer dan een goede gewoonte.

MBL
zaterdag 15 juni 2013

 Re: Ik heb een oefening waaruit ik niet uit kom 

©2001-2024 WisFaq