Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Homothetie op een rechte met Thales oplossen

Hallo

Ik krijg een rechte b met centrum O waar bij gegeven staat:
h(0,r) (A) = B



Als oefening staat er:
Construeer C --> h(0,r) (A)=C
Construeer D--> h(0,r) (D) = B

en we moeten het oplossen met thales door een andere rechte te tekenen door centrum O en evenwijdig te tekenen ofzo, maar ik weet nooit wanneer ik moet verkleinen of vergroten.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet

Hinnek
2de graad ASO - woensdag 12 juni 2013

Antwoord

Weet je zeker dat dit de vraag is? Er is namelijk gegeven dat $h(O,r)(A)=B$, dus het antwoord op de eerste opgave lijkt me $C=B$ en het antwoord op de tweede lijkt me $D=A$.

kphart
zaterdag 15 juni 2013

©2001-2024 WisFaq