Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

Beste,

Ik heb een probleem met wiskunde.ik weet niet hoe ik oplossen van vergelijkingen moet oplossen.

Hier heb ik een vraag van uit mijn boek kan je me eens uitleggen hoe ik deze oefeningen kan doen aub?

vragen: x-2/3=1/2x+2/3, 2/3x+4=1/2x+7/2, -9/2x-4/3=1/2x-2, 14x-(9x-7)=62, 5.(x+4)-3.(x-2)=32

kunt jullie me zo snel mogelijk antwoorden aub
MVG Floris

Floris
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 2 juni 2013

Antwoord

1) x - 2/3 = 1/2x + 2/3
X-en naar links, getallen naar rechts levert op 1/2x = 4/3 dus x = 8/3
2) 5(x+4) - 3(x-2) = 32
Haakjes uitwerken geeft 5x + 20 - 3x + 6 = 32 ofwel 2x + 26 = 32 ofwel 2x = 6 dus x = 3

3) Hopelijk was het nog snel genoeg!
4) We zijn geen huiswerkinstituut waar je een rijtje sommen naar kunt opsturen. Lees even de spelregeltjes!
5) Probeer de andere opgaven zelf even en stel rustig vragen als het vastloopt! OK?

MBL
zondag 2 juni 2013

©2001-2024 WisFaq