Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scoreverloop

  1. bij een voetbalwedstrijd is de eindstand 2-4 een mogelijke scoreverloop is 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 2-4 geef het scoreverloop in een rooster aan als route van (0,0) naar (2,4)
  2. hoeveel scoreverlopen zijn er mogelijk met eindstand 2-4
  3. hoeveel scoreverlopen zijn mogelijk met ruststand 3-1 en eindstand 5-4

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 maart 2013

Antwoord

a.
q69901img1.gif

b.
$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
6 \\
2 \\
\end{array}} \right) = 15
$

c.
$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
3 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
2 \\
\end{array}} \right) = 4 \cdot 10 = 40
$

Zie 2. Roosterdiagrammen

WvR
zondag 17 maart 2013

 Re: Scoreverloop 

©2001-2024 WisFaq