Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinusregel en sinusregel

Hallo, ik moet een vraagstuk oplossen en ik heb geen idee hoe ik moet beginnen. Ik heb al een aantal dingen geprobeerd die sowieso niet correct zijn. Zouden jullie mij kunnen helpen? Danku.

Marleen wil de hoogte h = |VT| van een toren meten. Ze zet daartoe een horizontale basis [MN] uit, die zodanig gekozen wordt dat de top T vanuit M en N zichtbaar is. Met de afstandsmeter vindt ze: |MN| = 23,37 m. Ze stelt de theodoliet eerst op in M en meet daar de horizontale hoek b = 79° 04'. Daarna stelt ze de theodoliet op in N. Ze meet daar de horizontale hoek g = 54°50'. Bereken nu de hoogte van de toren als je weet dat de theodoliet 1,30 m boven de grond staat.

Rani D
2de graad ASO - zaterdag 23 februari 2013

Antwoord

Had je Hoogte berekening al gezien? Misschien helpt dat? Bekijk ook de reacties.

WvR
zaterdag 23 februari 2013

©2001-2024 WisFaq