Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69492 

Re: Re: Particuliere oplossing

derde orde
opgave:
y'''-3y'-2y=0
homogene opl yh=c1·e2t+c2·e-t+c3·t·e-t
particuliere oplvoorstel
yp=et·(at+b)
nulpunten van 3degraadsvgl, afgeleiden en stelsels uitgerekend met wolfram alpha en toch niet op juiste oplossing uitkomen...

stekke
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 10 januari 2013

Antwoord

Als je $e^t(at+b)$ links invult komt er $-4e^t(at+b)$; dat moet gelijk zijn aan $te^t$, dus $a=-\frac14$ en $b=0$.

kphart
vrijdag 11 januari 2013

©2001-2024 WisFaq