\require{AMSmath} Tweedegraadsfuncties Hallo, ik heb een vraag over tweedegraadsfuncties die ik al reeds op de site heb zien staan maar ik kon er niet wijs uit geraken. De opgave van mijn oefening is : bepaal m zodat de tweedegraadsvergelijking één wortel heeft. de oefening: 2x2-4(1+m)x+9m=0 Ik snap dat D=0 maar voor de rest geraak ik ook niet veel verder. Alvast bedankt. Anton Overige TSO-BSO - donderdag 27 december 2012 Antwoord D = (-4(1 + m))2 - 4.2.9m = 0 oplossen, toch!? MBL donderdag 27 december 2012 Re: Tweedegraadsfuncties ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb een vraag over tweedegraadsfuncties die ik al reeds op de site heb zien staan maar ik kon er niet wijs uit geraken. De opgave van mijn oefening is : bepaal m zodat de tweedegraadsvergelijking één wortel heeft. de oefening: 2x2-4(1+m)x+9m=0 Ik snap dat D=0 maar voor de rest geraak ik ook niet veel verder. Alvast bedankt. Anton Overige TSO-BSO - donderdag 27 december 2012
Anton Overige TSO-BSO - donderdag 27 december 2012
D = (-4(1 + m))2 - 4.2.9m = 0 oplossen, toch!? MBL donderdag 27 december 2012
MBL donderdag 27 december 2012
©2001-2024 WisFaq