Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik

Hoi,
Ik heb een vraagje over het domein en het bereik:

Gegeven is de functie f(x)=\frac{2}{3}x3-x2-4x+\frac{2}{3}
Nou staat er neem D[-2,5] en bereken B_f

Nou moet ik met mijn rekenmachine het bereik gaan bereken maar ik weet niet hoe. Ik heb de formule al ingevoerd en de extreme waarden heb ik ook al berekend.

Ik heb rekenmachine TI-83 Plus

Nicole
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 november 2012

Antwoord

Moet je niet (ook) de coördinaten van de randpunten berekenen?

f(-2)=-\frac{2}{3}
f(5)=39

Het maximum voor x=-1 is 3 en het minimum voor x=2 is -6.

q68890img1.gif

Het bereik is dus?
Zou dat lukken?

Zie ook Domein en bereik

WvR
zondag 4 november 2012

©2001-2025 WisFaq