Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68602 

Re: Zoek een functie

Zou dit dan kloppen?

f(x)=
{|x| als x∈ ]-3,3[ }
{3 als x∈ ]-∞,3]U[3,+∞[ }

Anon
Student universiteit België - zaterdag 13 oktober 2012

Antwoord

Lijkt me helemaal goed.
Merk nog even op dat je alle intervallen gesloten neemt. Dat betekent dat bijv. x = 3 zowel bij het modulusdeel als bij het constante deel wordt meegenomen. Daar is nu niets mis mee, maar als je voor de constante bijv. 4 had genomen, krijg je problemen.
Dan zou f(3) namelijk 3 zijn als je het modulusdeel neemt en f(3) = 4 als je het constante deel neemt.
Bij functies kan dat echter niet. Bij één x mag maar hoogstens één y horen.
De remedie is simpel: maak sommige intervallen half-open.

MBL
zaterdag 13 oktober 2012

 Re: Re: Zoek een functie 
 Re: Re: Zoek een functie 

©2001-2024 WisFaq