Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van samengestelde functies

Beste, ik zit in de knoei met volgende opgave

Gegeven is:

Z=x.y/x2+y2

Voer de transformatie door van
X=eu.cosv
Y=eu.sinv

Bereken met de kettingregel de partieel afgeleide van z/u en z/v

Kan iemand mij op weg helpen met die transformatie...

Bedankt!

Olivir
Student Hoger Onderwijs België - zondag 26 augustus 2012

Antwoord

Ik neem aan dat je formules voor de kettingregel kent:
$\frac{\partial z}{\partial u}=
\frac{\partial z}{\partial x}\cdot \frac{\partial x}{\partial u}+
\frac{\partial z}{\partial y}\cdot \frac{\partial y}{\partial u}$.
Nu netjes invullen.

kphart
zondag 26 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq