Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbelintegraal

Beste,

Zou er iemand me kunnen helpen bij de volgende vraag:

Bereken de volgende dubbelintegraal van de functie f(x,y)= xy^2 , waarbij S het gebied is begrensd door de parabool met vergelijking y^2 = 2px en de rechte x=p (p is niet gelijk aan 0). Beschouw alle mogelijke gevallen.

Ik vind namelijk niet de grenzen van deze dubbelintegraal.

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groeten
Heidi

Heidi
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 17 augustus 2012

Antwoord

Heidi,
Neem p0. x loopt van 0 naar p. Bij vaste x loopt y van -Ö2px naar +Ö2px.

kn
zaterdag 18 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq