Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57650 

Re: Multivariate kansverdelingen en functies van meerdere variabelen

Iemand een idee hoe je vraag D doet. Is dit gewoon de waarde van x=0 (4/9) vermenigvuldigen met s=0 (16/81) zodat je uitkomt op 64/729, in dit geval? en dit voor elke combinatie van elke waarde van X en S?

Kevin
Student universiteit België - donderdag 19 juli 2012

Antwoord

Kevin,
Nee,dat is niet correct want X en S zijn afhankelijk. Als volgt b.v.
P(X=0,S=2)=P(S=2\X=0)P(X=0)=P(Y=2)P(X=0)enz.

kn
dinsdag 24 juli 2012

©2001-2024 WisFaq