Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het zwaartepunt berekenen van functie 2x3 hoe bereken je de yz?

ik moet het zwaartepunt berekenen van de functie 2x3 voor Da kom ik 1 uit xz is dan 0/1=0 met ondergrens -1 en bovengrens 1 maar ik weet niet juist hoe ik nu Yz moet berekenen ik weet dat ik op het einde yDa moet delen door Da maar vindt yDa niet

michie
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 5 juni 2012

Antwoord

Hallo Michiel,

Je vraag is mij niet helemaal duidelijk. Ik raad dat je de x- en y-coördinaten wilt berekenen van het zwaartepunt van het gebied tussen de grafiek van de functie 2x3 en de x-as, met als linkergrens x=-1 en rechtergrens y=1. Met behulp van de formules die je hier vindt, kan je deze uitrekenen. Op grond van symmetrie kan je vooraf al raden dat zowel xz als yz nul zijn.

Wanneer dit geen antwoord is op jouw vraag, stel dan gerust een nieuwe vraag, maar probeer dan duidelijker te formuleren wat precies jouw probleem is.

OK zo?

GHvD
zondag 10 juni 2012

©2001-2024 WisFaq