\require{AMSmath} Vraagstuk meetkundige rij Het lukt me niet het volgende vraagstuk op te lossen. Lijkt simpel of is simpel? In een meetkundige rij is de som van de eerste drie termen 84. Het verschil tussen de derde en de eerste term is 60. Geef de drie termen. lieve 2de graad ASO - zaterdag 25 februari 2012 Antwoord Beste Lieve, Als de eerste term a is en de reden (of quotiënt) van de meetkundige rij is q, dan weet je dat de eerste drie termen er als volgt uitziet: a, aq, aq2 De som is 84, dus a+aq+aq2 = 84. Het verschil tussen de eerste en de derde term is 60, dus aq2-a = 60. Je hebt twee vergelijkingen in twee onbekenden, kan je verder? mvg, Tom td zaterdag 25 februari 2012 Re: Vraagstuk meetkundige rij ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Het lukt me niet het volgende vraagstuk op te lossen. Lijkt simpel of is simpel? In een meetkundige rij is de som van de eerste drie termen 84. Het verschil tussen de derde en de eerste term is 60. Geef de drie termen. lieve 2de graad ASO - zaterdag 25 februari 2012
lieve 2de graad ASO - zaterdag 25 februari 2012
Beste Lieve, Als de eerste term a is en de reden (of quotiënt) van de meetkundige rij is q, dan weet je dat de eerste drie termen er als volgt uitziet: a, aq, aq2 De som is 84, dus a+aq+aq2 = 84. Het verschil tussen de eerste en de derde term is 60, dus aq2-a = 60. Je hebt twee vergelijkingen in twee onbekenden, kan je verder? mvg, Tom td zaterdag 25 februari 2012
td zaterdag 25 februari 2012
©2001-2022 WisFaq