Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los je berekeningen met een sommatie teken op?

Hoe bereken je de uitkomst van deze oefening?
5 boven sommatieteken, i=1 eronder
4boven sommatieteken, j=2 eronder
Achter de twee sommatietekens staat Xij\
Met Xij= 2(i+j2)
Wie kan mij helpen?
Groetjes

Mariek
Student universiteit België - maandag 9 januari 2012

Antwoord

Hallo

Bereken eerst $\sum$2(i+j2) voor j=2 tot 4
Je vindt dan 6i+58
Bereken nu $\sum$(6i+58) voor i=1 tot 5
Je vindt dan 380.

Ok?

LL
maandag 9 januari 2012

©2001-2024 WisFaq