\require{AMSmath} Zoek twee getallen Ik zoek twee getallen waarvan de som 144 is en het quotient 8 is... trudy Overige TSO-BSO - maandag 28 november 2011 Antwoord Wel aan neem aan dat die de getallen 'x' en 'y' zijn. Er geldt dan: x+y=144 x/y=8 x+y=144 x=8y 8y+y=144 x=8y 9y=144 x=8y y=16 x=128 Opgelost! WvR maandag 28 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek twee getallen waarvan de som 144 is en het quotient 8 is... trudy Overige TSO-BSO - maandag 28 november 2011
trudy Overige TSO-BSO - maandag 28 november 2011
Wel aan neem aan dat die de getallen 'x' en 'y' zijn. Er geldt dan: x+y=144 x/y=8 x+y=144 x=8y 8y+y=144 x=8y 9y=144 x=8y y=16 x=128 Opgelost! WvR maandag 28 november 2011
WvR maandag 28 november 2011
©2001-2024 WisFaq