\require{AMSmath} Vergelijking met absolute waarde Vraag van VWO 2000: Bepaal de kleinste waarde van abs(x+1/x) . En dit zonder afgeleiden?? Sam Go 3de graad ASO - zondag 6 november 2011 Antwoord Hallo De vergelijking hoeft enkel onderzocht te worden voor xÎ+ want abs(-x+1/-x) = abs(x+1/x) Voor x=1 is abs(1+1/x) = x+1/x = 2 En je kunt bewijzen dat x+1/x 2 geen oplossingen heeft. Dus de kleinste waarde is 2. LL zondag 6 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vraag van VWO 2000: Bepaal de kleinste waarde van abs(x+1/x) . En dit zonder afgeleiden?? Sam Go 3de graad ASO - zondag 6 november 2011
Sam Go 3de graad ASO - zondag 6 november 2011
Hallo De vergelijking hoeft enkel onderzocht te worden voor xÎ+ want abs(-x+1/-x) = abs(x+1/x) Voor x=1 is abs(1+1/x) = x+1/x = 2 En je kunt bewijzen dat x+1/x 2 geen oplossingen heeft. Dus de kleinste waarde is 2. LL zondag 6 november 2011
LL zondag 6 november 2011
©2001-2024 WisFaq