\require{AMSmath} Economische toepassing Hallo, Dit is de vraag: Bepaal alle vraagcurves q = D(p) met constante elasticiteit e Ik heb al het volgende: e = (D'p)/D Hoe moet ik nu verder? bedankt, Feline Feline Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 oktober 2011 Antwoord Hallo, Feline. 1) In differentiaalnotatie staat er e = (p*dD/dp)/D = (dD/D)/(dp/p). 2) Variabelen scheiden geeft e*(dp/p) = (dD/D). 3) Integreren geeft d(ln(D)) = e*d(ln(p)) = d(e*ln(p)) = d(ln(pe)). 4) Dus ln(D) = ln(pe) + c1 met c1 constant. 5) Dus D = (pe)*exp(c1). 6) Dus D = c*pewaarbij c een positieve constante is. hr vrijdag 28 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Dit is de vraag: Bepaal alle vraagcurves q = D(p) met constante elasticiteit e Ik heb al het volgende: e = (D'p)/D Hoe moet ik nu verder? bedankt, Feline Feline Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 oktober 2011
Feline Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 oktober 2011
Hallo, Feline. 1) In differentiaalnotatie staat er e = (p*dD/dp)/D = (dD/D)/(dp/p). 2) Variabelen scheiden geeft e*(dp/p) = (dD/D). 3) Integreren geeft d(ln(D)) = e*d(ln(p)) = d(e*ln(p)) = d(ln(pe)). 4) Dus ln(D) = ln(pe) + c1 met c1 constant. 5) Dus D = (pe)*exp(c1). 6) Dus D = c*pewaarbij c een positieve constante is. hr vrijdag 28 oktober 2011
hr vrijdag 28 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq