Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bernoulli

Hallo,

Kan u mij helpen met de volgende differentiaalvergelijking?
N' - bN = aN2 (waarbij a en b gewone talen voorstellen)
Ik heb tot nu toe:
N'.N^(-2) - bN^(-1) = a
dan heb ik substitutie toegepast:
z' + bz = a
P(t) = b; Q(t) = a; G(t) = e^(bt)
psi = integraal van (ae^(bt)) = a/b(e^(bt))
z = a/b + ce^(-bt)
als ik dan terug z omzet tot N kom ik uit:
-1/((a/b)+ce^(-bt))

Waar zit mijn fout?

Alvast bedankt!

Feline

Feline
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 oktober 2011

Antwoord

Hallo

Schrijf je gevonden waarde voor z(t) als

q66021img1.gif

Dit klopt met de opgave.

LL
donderdag 27 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq