Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33541 

Re: Stelsel van 2 lineaire vergelijkingen met 3 onbekenden

Beste,

Nu heb ik een zelfde soort som alleen zijn de gegevens iets anders namelijk:

a+b+c=200
15a+b+0,25c=200

nu snap ik het gedeelte over de 't' invullen wel, maar hoe moet ik daarna verder? ik heb geprobeerd dit op te lossen doormiddel van substitutie maar dat lukte niet echt... kan je misschien de verder uitwerking geven zodat ik het wel snap?

bvd Brian

Brian
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 oktober 2011

Antwoord

Hallo Brian,

Ik help je op weg. Stel c=t. Je eerste vergelijking kan je dan schrijven als:

b=200-a-t

Dit kan je weer invullen in de tweede vergelijking (vergeet niet om ook hier c door t te vervangen). Nu kan je a uitrekenen, d.w.z.: uitdrukken in t.

Deze a (uitgedrukt in t) vul je weer in in de vergelijking hierboven, dan zijn alledrie de variabelen uitgedrukt in t.

Lukt het zo?

GHvD
donderdag 3 november 2011

©2001-2025 WisFaq