\require{AMSmath} Als één breuk schrijven 10-(1-1/z)/z / 5-(1+1/z)/z Germs Student universiteit België - zaterdag 22 oktober 2011 Antwoord 't Is vooral een kwestie van 'teller en noemer vermenigvuldigen' met 'z', denk ik.... \eqalign{ & \frac{{10 - \frac{{1 - \frac{1} {z}}} {z}}} {{5 - \frac{{1 + \frac{1} {z}}} {z}}} = \cr & \frac{{10z - \left( {1 - \frac{1} {z}} \right)}} {{5z - \left( {1 + \frac{1} {z}} \right)}} = \cr & \frac{{10z - 1 + \frac{1} {z}}} {{5z - 1 - \frac{1} {z}}} = \cr & \frac{{10z^2 - z + 1}} {{5z^2 - z - 1}} \cr} ...en dat moet het dan wel zijn! WvR zaterdag 22 oktober 2011 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
10-(1-1/z)/z / 5-(1+1/z)/z Germs Student universiteit België - zaterdag 22 oktober 2011
Germs Student universiteit België - zaterdag 22 oktober 2011
't Is vooral een kwestie van 'teller en noemer vermenigvuldigen' met 'z', denk ik.... \eqalign{ & \frac{{10 - \frac{{1 - \frac{1} {z}}} {z}}} {{5 - \frac{{1 + \frac{1} {z}}} {z}}} = \cr & \frac{{10z - \left( {1 - \frac{1} {z}} \right)}} {{5z - \left( {1 + \frac{1} {z}} \right)}} = \cr & \frac{{10z - 1 + \frac{1} {z}}} {{5z - 1 - \frac{1} {z}}} = \cr & \frac{{10z^2 - z + 1}} {{5z^2 - z - 1}} \cr} ...en dat moet het dan wel zijn! WvR zaterdag 22 oktober 2011
WvR zaterdag 22 oktober 2011
©2001-2025 WisFaq