Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toon aan

toon aan: voor alle a,b Î is max [a,b] = 0.5( a+b+ |a-b| )

! de haakjes bij max moeten haakjes zijn die bij een verzameling horen niet het interval !

ik snap niet wat ze bedoelen met die max, hoe kan ik daar het beste aanbeginnen ?

li
Student universiteit België - zaterdag 15 oktober 2011

Antwoord

Je hebt kennelijk 2 getallen a en b en met max wordt gewoon de grootste van de twee getallen bedoeld, lijkt mij.
Er zijn 3 mogelijkheden.
1) Als a = b, dan is de grootste dus a. Het rechterlid van je uitdrukking leest zich nu als 0.5(a + a + 0) = a en dat is inderdaad het maximum.

2) Als a b is, dan is b de grootste. Het rechterlid leest zich nu als
0.5(a + b + b - a) = b, wat precies het maximum is.

3) Als a b is, dan is a dus de grootste. Rechts leest zich nu als
0.5(a + b + a - b) = a. Weer het grootste van de twee getallen.

Het klopt dus steeds.

MBL
zaterdag 15 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq