Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

zij x,a Î en e Î +0 (enkel de positieve getallen en niet O ) . Toon aan dat |x-a| kleiner is dan e als en slechts als a - e kleiner is dan x groter is dan a + e

Ik dacht als ik nu uit het laatste gedeelte na de als en slechts als daar is de e uithaal en dan dit invul in het vorige maar zo kom ik er niet,
hoe kan ik dit best doen?

liese
Student universiteit België - zaterdag 15 oktober 2011

Antwoord

Gebruik het resultaat van je vraag over -|p|=p=|p| en vul x-a in: -|x-a|=x-a=|x-a|; dan volgt |x-a|e dan en slechts dan als -ex-ae. Trek nu overal a af ...

kphart
zondag 16 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq