Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van de cotg

hoe leid je cotg af en het bewijs?
ik kom altijd uit -1/cos2x

Brecht
Student universiteit België - zondag 12 januari 2003

Antwoord

Hoi Brecht,

Je weet dat de tan(x) = sin(x)/cos(x) en dat de cot(x)de inverse tangensfunctie is dus cot(x) = cos(x)/sin(x).
Bij het afleiden van die functie moet je gebruik maken van de quotiëntregel, die je vast en zeker kent (zo niet dan kun je in onze database zoeken, of de specifieke vraag opnieuw stellen).
Hieronder vind je een figuur van het differentiëren van de cotangensfunctie. Belangrijk! (sin(x))' = cos(x) en (cos(x))' = -sin(x), en sin(x)*sin(x) = sin2x idem voor cos, en sin2x + cos2x = 1.


q6587img1.gif

Davy
zondag 12 januari 2003

©2001-2024 WisFaq