Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaalde en oneigenlijke integralen

Hallo,

Kan u mij helpen met de volgende integraal:
Integraal van (t+1)/((Öt)((Öt)+1).
Ik heb u = Öt geprobeerd en u = (Öt)+1,
maar bij beide kom ik niet uit.

Bedankt,

Feline

Feline
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 11 oktober 2011

Antwoord

dag Feline,
De tweede poging is de beste: dus u = (Öt) + 1
Bedenk dat dan geldt: t = (u-1)2
In de noemer krijg je na substitutie alleen u.
Werk dan de breuk om door zoveel mogelijk termen uit de teller door u te delen.
Lukt dat? Succes,

Anneke
woensdag 12 oktober 2011

 Re: Bepaalde en oneigenlijke integralen 

©2001-2024 WisFaq