Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rationale functie

Hallo, ik heb een probleem met de volgende limiet. Als ik ze ontbind kom ik de noemer nog altijd nul uit.
lim(x-2) (x2-2x)/(x2-4x+4) = lim(x-2) (x(x-2))/(x-2)(x-2)

= lim(x-2) x/(x-2)=2:0

Ik weet niet hoe ik nu verder moet. Misschien weten jullie iets?

Alvast bedankt,
Hannah

Hannah
Student universiteit België - donderdag 29 september 2011

Antwoord

Conclusie: de limiet bestaat niet: van links is de limiet -oneindig, van rechts oneindig (schets de grafiek: bij x=2 zie je een verticale asymptoot).

kphart
donderdag 29 september 2011

©2001-2024 WisFaq