Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsels, vraagstuk

De Arlbergtunnel is 300 m langer dan de Cenistunnel, maar 3 km korter dan de Gotthardtunnel. Het drievoud van de lengte van de tweede is 10 100 m meer dan de lengte van de twee andere samen. Hoe lang is elke tunnel?

oplossen door vgl te maken en vervolgens matrix

gelieve een antwoord (heb talloze keren geprobeerd maar raak er niet uit)

alvast bedankt

Mattha
3de graad ASO - vrijdag 16 september 2011

Antwoord

Hallo

Stel a = lengte van Arlbergtunnel, c = lengte Cenistunnel en g = lengte Gotthardtunnel, telkens in km..

Het eerste gegeven wordt dan : a = c + 0,3
Het tweede gegeven vind je dan ook wel.
Het derde gegeven kun je zelf aanvullen : 3c = ...... + 10,1

Lukt het verder?

LL
vrijdag 16 september 2011

©2001-2024 WisFaq