Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe Laplace getransformeerde bepalen?

Hallo,

Ik moet als opdracht de LaPlace getransformeerde van e-tsin(at) bepalen.

Ik weet dat de getransformeerde van sin(t) = 1/s2 + 1 is
en eat = 1/s-a is.

Hoe nu verder?

Dirk
Student hbo - dinsdag 6 september 2011

Antwoord

Beste Dirk,

Maak gebruik van Stelling 6 uit het pdf'je van dr. André Ran (Vrije Universiteit van Amsterdam) (Bron: http://www.cs.vu.nl/~ran/Laplace_stukje.pdf).
q65639img1.gif
En je wist al dat de Laplace getransformeerde van $\sin(at)$ gelijk was aan $\frac{a}{s^{2}+a^{2}}$ dus gecombineerd is de Laplace getransformeerde $\cal {L}$ $[e^{-t} \cdot \sin(at)](s) = \frac{a}{a^{2}+(s+1)^{2}}$.

Dit kun je eveneens controleren m.b.v. WolframAlpha.

Groetjes,
Davy

Davy
woensdag 14 september 2011

©2001-2025 WisFaq