Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zwaartepunt

Volgend probleem:

Het figuur roteert langs de rechte x=4 en wordt bepaald door de functie x2, de x-as en de rechte x=2. Gebruik de schuivenmethode en bepaal het zwaartepunt van deze volume

Nu de grafiek kan ik opstellen, de formules ken ik ook. Doch ik heb geen flauw benul wat mijn grenzen zijn in de gezochte figuur.

Is mijn denkbeeldige rechthoek horizontaal?
Indien ja, wat is dan mijn bovenpunt? er staat (4-b) hoe los ik dit op

robert
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 23 augustus 2011

Antwoord

Misschien dat een plaatje helpt?

q65567img1.gif

...en dan draaien om de lijn x=4.

WvR
dinsdag 23 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq