Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie

Ik zit met volgende integraal, doch ik vind hem niet:
integraal van du / (u-8)4 du
en met
integraal van cos (2x) / sin2(x) cos2(x)
bij de laatste staat er geen dx (misschien fout in het boek?)
Hartelijk dank,
Robert

Robert
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 5 augustus 2011

Antwoord

Robert,
Wat is de afgeleide van 1/(u-8)3?
sin2x=2sinxcosx,dus sin2xcos2x=1/4sin22x. Vul dit in en neem y=sin2x,

kn
vrijdag 5 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq