\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 65398 Integreren Ik heb twee oefeningen waarvan mijn oplossing verschilt van de oplossingen in mijn cursus.Iemand die eens kan narekenen of ik juist of fout ben ?Oef 1:$\int{}$((5x+2)3 +2x - 7) dxMijn oplossing is :1/4 × (5x+2)4 + x2-7x +cDe oplossing in de cursus zegt dat het niet 1/4 is maar 1/20 ...Oef2:$\int{}$dx/ $\sqrt{ }$5x-2Mijn oplossing is:1/2 $\sqrt{ }$5x-2 + COplossing cursus: 2/5 in plaats van 1/2 ...Iemand die mij raad kan brengen ?Alvast bedankt!Groetjes Stepha Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 19 juli 2011 Antwoord Je kunt van je resultaat natuurlijk weer de afgeleide bepalen. Meestal zie je dan wel wat er mis gaat!Oef1F'(x) = 1/4·4(5x+2)3·5 + 2x - 7 = 5·(5x+2)3 + 2x - 7Die '5' komt van de kettingregel! Daar had je waarschijnlijk niet aan gedacht. Maar daar is wel een methode voor. Dat staat bekend als de substitutiemethode.Misschien kan je Oef2 nog eens proberen. WvR dinsdag 19 juli 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb twee oefeningen waarvan mijn oplossing verschilt van de oplossingen in mijn cursus.Iemand die eens kan narekenen of ik juist of fout ben ?Oef 1:$\int{}$((5x+2)3 +2x - 7) dxMijn oplossing is :1/4 × (5x+2)4 + x2-7x +cDe oplossing in de cursus zegt dat het niet 1/4 is maar 1/20 ...Oef2:$\int{}$dx/ $\sqrt{ }$5x-2Mijn oplossing is:1/2 $\sqrt{ }$5x-2 + COplossing cursus: 2/5 in plaats van 1/2 ...Iemand die mij raad kan brengen ?Alvast bedankt!Groetjes Stepha Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 19 juli 2011
Stepha Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 19 juli 2011
Je kunt van je resultaat natuurlijk weer de afgeleide bepalen. Meestal zie je dan wel wat er mis gaat!Oef1F'(x) = 1/4·4(5x+2)3·5 + 2x - 7 = 5·(5x+2)3 + 2x - 7Die '5' komt van de kettingregel! Daar had je waarschijnlijk niet aan gedacht. Maar daar is wel een methode voor. Dat staat bekend als de substitutiemethode.Misschien kan je Oef2 nog eens proberen. WvR dinsdag 19 juli 2011
WvR dinsdag 19 juli 2011
©2001-2024 WisFaq