Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen scherpe driehoek waar alleen lengtes bekend zijn

Beste Wisfaq,

Ik ben opzoek naar een manier om de hoeken en de hoogtemaat van een ongelijkzijdige driehoek te berekenen.
Hierbij zijn alleen alle lengtes bekend. (geen hoeken)
Bijvoorbeeld:
Grondlijn A - B = 100
Zijde Links A - C = 50
Zijde Rechts B - C = 75

Ik zou graag de Hoogte willen berekenen waardoor ik ook de hoek weer kan bepalen.
In de normale berekeningen moet je altijd een hoek meegeven maar die is hier niet bekend.
Bedankt.
groetjes

marco
Leerling mbo - vrijdag 24 juni 2011

Antwoord

Op Cosinusregel en sinusregel kan de cosinusregel vinden. Dat is pas handig! Zie Willekeurige driehoeken: vraagstuk voor een voorbeeld. Zou dat lukken?

WvR
vrijdag 24 juni 2011

©2001-2024 WisFaq