Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansdichtheidsfunctie

Voor de kansdichtheidsfunctie g(x) van de stochast X geldt:
g(x) = (x+1)·k voor x = 1,2,3,14 en g(x)=0 elders.
k = 1/24, verwachtingswaarde = 9 7/12 en variantie = 32 107/144. Dit moest ik zelf berekenen.

Nu is de laatste opgave: Geef de kansdichtheidsfunctie van Y = X2 - 2

Nou is mijn vraag: hoe pak je deze opgave aan?

Jan
Student hbo - zondag 19 juni 2011

Antwoord

Jan,
X heeft een discrete verdeling met mogelijke waarde 2k,3k,4k en 15k met
k=1/24.Dus als X=2k is Y=4k2-2,dus P(Y=4k2-2)=P(X=2k)=2/24, enz.

kn
zondag 19 juni 2011

©2001-2024 WisFaq