\require{AMSmath} Partiële afgeleide HalloWeet iemand hoe ik aan volgende opgave begin? Bereken de partiële afgeleiden van eerste en tweede orde van z van arctan(xyz)=Pi/4 Nick V Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 juni 2011 Antwoord Ik neem dat zoiets bedoelt:f(x,y,z)=arctan(xyz)$\Large \frac{{\partial f}}{{\partial z}} = \frac{1}{{\left( {xyz} \right)^2 + 1}} \cdot xy = \frac{{xy}}{{x^2 y^2 z^2 + 1}}$De tweede orde afgeleide naar z wordt dan:$\Large \frac{{\partial ^2 f}}{{\partial z^2 }} = \frac{{ - xy \cdot 2x^2 y^2 z}}{{\left( {x^2 y^2 z^2 + 1} \right)^2 }} = - \frac{{2x^3 y^3 z}}{{\left( {x^2 y^2 z^2 + 1} \right)^2 }}$Je moet maar even kijken of dat allemaal duidelijk is!Ik begrijp alleen niet helemaal waar die pi/4 vandaan komt... WvR zondag 5 juni 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloWeet iemand hoe ik aan volgende opgave begin? Bereken de partiële afgeleiden van eerste en tweede orde van z van arctan(xyz)=Pi/4 Nick V Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 juni 2011
Nick V Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 juni 2011
Ik neem dat zoiets bedoelt:f(x,y,z)=arctan(xyz)$\Large \frac{{\partial f}}{{\partial z}} = \frac{1}{{\left( {xyz} \right)^2 + 1}} \cdot xy = \frac{{xy}}{{x^2 y^2 z^2 + 1}}$De tweede orde afgeleide naar z wordt dan:$\Large \frac{{\partial ^2 f}}{{\partial z^2 }} = \frac{{ - xy \cdot 2x^2 y^2 z}}{{\left( {x^2 y^2 z^2 + 1} \right)^2 }} = - \frac{{2x^3 y^3 z}}{{\left( {x^2 y^2 z^2 + 1} \right)^2 }}$Je moet maar even kijken of dat allemaal duidelijk is!Ik begrijp alleen niet helemaal waar die pi/4 vandaan komt... WvR zondag 5 juni 2011
WvR zondag 5 juni 2011
©2001-2024 WisFaq