Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optimalisatie

de winst moet gemaximaliseerd worden
w(p)= p · (1000000/(p+110)2) - (100 ·(1000000/(p+110)2) deze heb ik al zelf opgesteld en zou moeten kloppen (klopt met p=310)
om de extrema te vinden moet afgeleide worden berekend, maar hier lukt het dus absoluut niet... antwoord zou p=310 moeten zijn

az
Student universiteit België - zaterdag 28 mei 2011

Antwoord

Dus w(p) = (106.p - 100.106)/(p+110)2

voor afgeleide heb je dus quotiëntregel nodig
dw/dp = ((p+110)2.106 - (106.p - 100.106).2.(p+110))/(p+110)4

dw/dp = 0 als de gehele teller nul is. Dus:
(p+110)2.106 = 2.(p + 110).(106.p - 100.106) Û
(p+110).106 = 2.106.p - 200.106Û
106.p + 110.106 = 2.106.p - 200.106Û
106.p = 310.106 Û
p=310

groeten,
martijn

mg
zondag 29 mei 2011

©2001-2024 WisFaq