Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachtingswaarde Poissonverdeling

Het aantal schepen k per dag dat in een haven binnenkomt is poisson verdeeld met gemiddelde 2,5. De haven kan max 4 schepen per dag binnen laten. Wat is het verwachte aantal schepen wat per dag niet kan worden binnengelaten?
Ik heb 1-poissoncdf(2.5,4)=0,1088 berekend.
Is dit juist en wat is dan het verwachte aantal schepen?

Vannes
3de graad ASO - woensdag 25 mei 2011

Antwoord

Als X:aantal schepen dat binnenkomt dan is E(X)=2.5. Je bent op zoek naar de de verwachtingswaarde van X4. Er geldt:

E(X4)=E(X)-E(X4)

q65038img1.gif

Waarmee je probleem opgelost zou moeten zijn.
Helpt dat?

WvR
maandag 20 juni 2011

©2001-2024 WisFaq