Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65024 

Re: Delingen delen en vermenigvuldigen

ja, dat snap ik nu. De docent maakt alleen steeds sommen waarbij de haakjes verschuiven of ook a/b/c/d. Ik begrijp niet wat dan boven en onder de streep moet komen te staan.Bijv: a/b/c/d of a/b/((c/d)).
Vast dank voor uw antwoord.

Nienke
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 24 mei 2011

Antwoord

Ik denk dat als je schrijft a/b/c/d dat ik dan ook niet helemaal weet wat je bedoelt... dus...

Ik zou dat opvatten als:

$
\large a/b/c/d = \frac{a}
{{bcd}}
$

Maar je zou ook 'denken' dat er zoiets staat als:

$
\Large \frac{{\,\frac{a}
{b}\,}}
{{\frac{c}
{d}}} = \frac{a}
{b} \cdot \frac{d}
{c} = \frac{{ad}}
{{bc}}
$

Dat staat er niet en dat is dan toch echt wel iets anders!

WvR
dinsdag 24 mei 2011

©2001-2024 WisFaq