Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorwaardeijke kans en regel van Bayes

Ik heb geen flauw idee hoe ik deze oefening moet oplossen! hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen!

Stel dat men over een test beschikt zodanig dat P(A⎜C) = 0,95 en P( Acomplement⎜C complement) = 0,95.

Hierin stelt C het verschijnsel voor dat iemand een ziekte heeft en A het verschijnsel dat het testresultaat positief is. Zij P(C) = 0,005.
Wat is de kans dat als het testresultaat positief is de geteste persoon werkelijk de ziekte heeft?

Zij P(A⎜C)= P(Acomplement⎜Ccomplement)= R en P(C)= 0,005. Voor welke waarde van R is P(C⎜A) gelijk aan 0,95 ?

Alvast bedankt en vriendelijke groeten

chenne
Student universiteit België - maandag 23 mei 2011

Antwoord

Hallo

Om de regel van Bayes te kunnen toepassen moet ook de kans gekend dat het testresultaat positief (of negatief) is als iemand de ziekte niet heeft.

LL
maandag 23 mei 2011

©2001-2024 WisFaq