Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zijden en hoeken berekenen

Ik moet van de driehoek PQR, de scherpe hoek bereken, gegeven is hoek R = 90º, PQ = 12,5 cm en PR = 8cm.
Je moet QR berekenen.

Nu heb ik een schets gemaakt van de driehoek en deze klopt (ik heb een antwoordenblad) Maar nu? Ik weet hoek P dus niet, en volgens mij moet je heok P weten voordat je PR kun uitrekenen. Je weet dus de aanliggende en schuine zijde, ik dacht dus de cosinus te gebruiken maar dit klopt helemaal niet, namelijk. 8:12,5 = 0,64 en cos(0,64) = 0,999947615 Het goede antwoord moet zijn 9,6 cm.
WAT DOE IK VERKEERD?!

Groeten

Mick
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 22 mei 2011

Antwoord

Zou je niet gewoon de stelling van Pythagoras gebruiken?

12,52=82+QR2

Lijkt me handig...

WvR
zondag 22 mei 2011

©2001-2024 WisFaq