\require{AMSmath} Partiële integratie De integraal van 0 tot plus oneindig van (2e ^ [- y1 - y1 x y2] x y1 )dy1 Ik denk dat met partiële integratie: u = y1 dus du = 1 dy1 dv = e ^ [- y1 - y1 x y2] dus v = [e^(-y1(1+y2)] /[-y1 (1+ y2)] Maar dan zit ik vast met de verdere berekeningen. Katrie Student universiteit België - donderdag 14 april 2011 Antwoord Mag ik x en y gebruiken ipv y1 en y2? Doe partiële integratie ò0¥f 'g dx = [fg]0¥ - ò0¥fg' dx met g=x en f '=2ex(-1-y). Dus, als -1-y negatief is, dwz y groter dan -1: ò0¥ 2ex(-1-y)x dx = [(2/(-1-y))ex(-1-y)x]0¥ + ò0¥(2/(1+y))ex(-1-y)dx = 0 - 2/(1+y)2[ex(-1-y)]0¥ = 2/(1+y)2. hr donderdag 14 april 2011 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De integraal van 0 tot plus oneindig van (2e ^ [- y1 - y1 x y2] x y1 )dy1 Ik denk dat met partiële integratie: u = y1 dus du = 1 dy1 dv = e ^ [- y1 - y1 x y2] dus v = [e^(-y1(1+y2)] /[-y1 (1+ y2)] Maar dan zit ik vast met de verdere berekeningen. Katrie Student universiteit België - donderdag 14 april 2011
Katrie Student universiteit België - donderdag 14 april 2011
Mag ik x en y gebruiken ipv y1 en y2? Doe partiële integratie ò0¥f 'g dx = [fg]0¥ - ò0¥fg' dx met g=x en f '=2ex(-1-y). Dus, als -1-y negatief is, dwz y groter dan -1: ò0¥ 2ex(-1-y)x dx = [(2/(-1-y))ex(-1-y)x]0¥ + ò0¥(2/(1+y))ex(-1-y)dx = 0 - 2/(1+y)2[ex(-1-y)]0¥ = 2/(1+y)2. hr donderdag 14 april 2011
hr donderdag 14 april 2011
©2001-2025 WisFaq