Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64724 

Re: Re: Binominale stochast

Veronderstel dat het aantal leerlingen, dat in een klas op de basisschool zit normaal verdeeld is, met gemiddelde 20.3 en standaardafwijking 3.7. Hoe groot is de kans dat een klas 25 leerlingen telt, anders geformuleerd; in hoeveel procent van de klassen zit 25 leerlingen. Het antwoord moet luiden: In 4.8% van de klas zitten 25 leerlingen. Wat ik ook
reken; ik krijg het er niet uit; als volgt: P(X=25)
z=(25-20.3)/3.7= 1.27--tabel:0.8980. Voor een oppervlakte links onder de grafiek: 1-0.8980= 0.1020 Dat is 10.2% en dus niet goed? Gaarne uw mening hierover. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Johan
Student hbo - zondag 10 april 2011

Antwoord

Het gaat hier om de grenzen 24,5 en 25,5 dus:

X~norm(20.3,3.7)
Gevraagd: P(24.5X25.5)

q64732img1.gif
Zie De normale verdeling

Als je de kansverdeling van de discrete variabele 'aantal' benadert met de normale verdeling dan komt de uitkomst '25 leerlingen' overeen met waarden tussen 24,5 en 25,5.

Help dat?

WvR
zondag 10 april 2011

©2001-2024 WisFaq