Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal sincos functie

de integraal van volgende functie: f(x) = sin x cos x heb ik gevonden. Ik heb dit met de subsitutiemethode gedaan. Eerst had ik u = sinx enzo kwam ik wel iets uit maar niet het juiste. Dan heb ik u = cos x gedaan en dan kwam ik wel uit. Hoe kan je weten wanneer je juist bent of niet zonder naar de oplossingen te kijken? Of hoe weet je wanneer je cos of sin moet substituëren?

Bedankt,

Feline

feline
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 2 april 2011

Antwoord

Feline,
Dat maakt geen verschil. Beide antwoorden zijn correct.Want òsinxcosxdx=
òsinxdsinx=1/2sin2x+C enòsinxcosxdx=-òcosxdcosx=-1/2cos2x+C. Nu is
1/2sin2x=1/2(1-cos2x)=-1/2cos2x+1/2 en 1/2 stop je weer in de integratieconstante.

kn
zaterdag 2 april 2011

©2001-2024 WisFaq