Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Diophantische vergelijking

59
(a) Bepaal een diophantische vergelijking die in
x bij de diophantische verzameling hoort bestaande uit
1, 2, 3, 5.

(b) Laat zien dat elke eindige verzameling natuurlijke getallen diophantisch
is.

Hier kom ik echt niet uit. Kunt u mij helpen?

Alvast bedankt!

gr.Johan

Johan
Student hbo - zondag 27 maart 2011

Antwoord

Hallo, Johan.

Simpel: (x-1)(x-2)(x-3)(x-5)= 0.
Deze vergelijking heeft de oplossingen x=1, x=2, x=3, x=5, en geen andere.

U kunt dit toch wel generaliseren naar een willekeurige eindige verzameling natuurlijke getallen?

hr
donderdag 7 april 2011

©2001-2024 WisFaq