Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Werken met parametervergelijkingen

Zit met volgende vraag. Bereken de booglengte voor de kromme met parametervergelijkingen x =3/2t2 en y= t3 tussen 0 en Ö3.
Ik gebruik Ö(1+(Dy)2).dx
dx=3tdt, 1+(Dy)2=1+9t...4 en vind als resultaat 16,351.. Maar het resultaat is 7. Wat doe ik fout?

Vannes
3de graad ASO - donderdag 24 maart 2011

Antwoord

De formule voor de booglengte is iets anders.
Onder het wortelteken moet namelijk staan (dx/dt)2 + (dy/dt)2 wat in dit geval neerkomt op (3t)2 + (3t2)2

MBL
donderdag 24 maart 2011

©2001-2024 WisFaq