\require{AMSmath} Fout in berekening Ik heb de volgende vraag:ò20 4 / (x2+4) dxHier heb ik dan het volgende van gemaakt;4 ò20 1 / (x2+4) dx4 ò20 x-2-4Hier komt dan uit: 4(-4·x-(1/x))Bij x = 2 kom ik dan uit op -34 en bij X = 0 op - OneindigVolgens mij doe ik ergens iets verkeerd maar ik heb geen idee wat. Henk Student hbo - vrijdag 18 maart 2011 Antwoord Hallo1/x2+4 kun je niet schrijven als x-2-4Schrijf in de noemer x2+4 als 4.[(x/2)2+1]en vervang dx door 2.d(x/2) en je bekomt een fundamentele integraal van de vorm 2.òdu/u2+1 met u = x/2. LL vrijdag 18 maart 2011 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende vraag:ò20 4 / (x2+4) dxHier heb ik dan het volgende van gemaakt;4 ò20 1 / (x2+4) dx4 ò20 x-2-4Hier komt dan uit: 4(-4·x-(1/x))Bij x = 2 kom ik dan uit op -34 en bij X = 0 op - OneindigVolgens mij doe ik ergens iets verkeerd maar ik heb geen idee wat. Henk Student hbo - vrijdag 18 maart 2011
Henk Student hbo - vrijdag 18 maart 2011
Hallo1/x2+4 kun je niet schrijven als x-2-4Schrijf in de noemer x2+4 als 4.[(x/2)2+1]en vervang dx door 2.d(x/2) en je bekomt een fundamentele integraal van de vorm 2.òdu/u2+1 met u = x/2. LL vrijdag 18 maart 2011
LL vrijdag 18 maart 2011
©2001-2025 WisFaq