\require{AMSmath} Opstellen vergelijking parabool Stel de vergelijking y=ax2+bx+c op van de parabool met top(1,4) en die door het punt (2,7) gaat. woitik Overige TSO-BSO - woensdag 16 maart 2011 Antwoord Het handigst gaat dat met de 'topformule'. Een parabool met als top (1,4) heeft als functievoorschrift:y=a(x-1)2+4Nu moet je alleen nog de waarde van a bepalen. Maar dat kan door het punt (2,7) in te vullen.Zou dat lukken? WvR woensdag 16 maart 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel de vergelijking y=ax2+bx+c op van de parabool met top(1,4) en die door het punt (2,7) gaat. woitik Overige TSO-BSO - woensdag 16 maart 2011
woitik Overige TSO-BSO - woensdag 16 maart 2011
Het handigst gaat dat met de 'topformule'. Een parabool met als top (1,4) heeft als functievoorschrift:y=a(x-1)2+4Nu moet je alleen nog de waarde van a bepalen. Maar dat kan door het punt (2,7) in te vullen.Zou dat lukken? WvR woensdag 16 maart 2011
WvR woensdag 16 maart 2011
©2001-2024 WisFaq