\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 64457 Re: Berekenen integralen hallo, dat eerste heb uitgewerkt dus dan kom je uit de integraal van (2x tot de 7de -12x tot de 6de+18x5 maar dan zit ik weer vasten die tweede integraal met dat vervangen snap ik niet hoor srry ! julie 3de graad ASO - donderdag 3 maart 2011 Antwoord Je bekomt inderdaad de veelterm :2x7 - 12x6 + 18x5De integraal van een som is de som van de integralen, dus je kunt deze 3 termen een voor een integreren met de formule :òa.xn.dx = a.xn+1/n+1 + cStel voor de tweede integraal 2x-3 = t ® x = 1/2.(t+3), dus dx = 1/2.dten de grenzenx=2 ® t=1 en x=1 ® t=-1Je bekomt dus de integraal :1/2.òt3.dt tussen de grenzen t=1 en t=-1Ok? LL donderdag 3 maart 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, dat eerste heb uitgewerkt dus dan kom je uit de integraal van (2x tot de 7de -12x tot de 6de+18x5 maar dan zit ik weer vasten die tweede integraal met dat vervangen snap ik niet hoor srry ! julie 3de graad ASO - donderdag 3 maart 2011
julie 3de graad ASO - donderdag 3 maart 2011
Je bekomt inderdaad de veelterm :2x7 - 12x6 + 18x5De integraal van een som is de som van de integralen, dus je kunt deze 3 termen een voor een integreren met de formule :òa.xn.dx = a.xn+1/n+1 + cStel voor de tweede integraal 2x-3 = t ® x = 1/2.(t+3), dus dx = 1/2.dten de grenzenx=2 ® t=1 en x=1 ® t=-1Je bekomt dus de integraal :1/2.òt3.dt tussen de grenzen t=1 en t=-1Ok? LL donderdag 3 maart 2011
LL donderdag 3 maart 2011
©2001-2024 WisFaq