Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 4776 

Re: Herhalingscombinatie

Heb moeite met de regel : "we zien ook":
N(n,r)=Sommatieteken{i=1...n:N(n-i+1,r-1)}=Sommatieteken{i=1...n:N(i,r-1)}
Een probleem is het gebruik van "n". Aanvankelijk wordt dit gebruikt voor verschillende items, maar als je noteert
i=1...n, dan is "n", ineens een van die items! en dat maakt mijns inziens verschil!
Zodat dan in {N(n-i+1,r-1} ik mij afvraag of n objecten - i
objecten = nul? Ik hoop dat iemand mij dit kan doen begrijpen en dan wordt (r-1) waarschijnlijk ook veel duidelijker! Bij voorbaat zeer veel dank!

Johan
Student hbo - dinsdag 1 maart 2011

Antwoord

Als je 't uitschrijft staat er:

q64444img1.gif

..en daar lijkt me verder niets mis mee. Toch?

WvR
dinsdag 29 maart 2011

©2001-2024 WisFaq