Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide

Hallo,
bij de volgende vraag moet de functie afleiden maar ik zit op een bepaald punt vast, kan u me helpen?
f(x) = 6x3 (x5 - 3Öx)7
f'(x) = 18x2 (x5-3Öx)7 + 6x3.7(x5-"Öx)6 (5x4 - 3/2Öx)
= 3x2 (x5-3Öx)6 [6(x5-3Öx) + 14x (x5-3Öx)(5x4-3/2Öx)
Verder kan ik het niet uitwerken

alvast bedankt!

Feline

feline
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 22 februari 2011

Antwoord

In je eindresultaat neem je in het tweede gedeelte weer de factor
(x5-3Ö(x)) op. Er waren 6 van deze factoren en die staan allemaal vóór de haakjes. Dan hou je er niet eentje over.

MBL
dinsdag 22 februari 2011

©2001-2024 WisFaq