Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen

Kan iemand mij helpen bij het oplossen van deze vergelijkingen? Het moet in de vorm y = ...... komen te staan.

x2 + xy - 6y2 = 0

2x2 + 3xy + y2 - 5x - 4y + 3 = 0

Alvast bedankt!
Groetjes

Johan
Student hbo - maandag 21 februari 2011

Antwoord

Johan

Beschouw de vergelijkingen als vergelijkingen van de tweede graad in de variabele y.
M.a.w. los de vergelijkingen op naar y en beschouw x als constante term.

Mvg

Kevin

Kevin
maandag 21 februari 2011

 Re: Vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq